Betong

Epoxi är urstark på betong och tål extremt hårt slitage från fordon och tunga verktyg som dras över golvet, tål de flesta sorters kemikalier och petroleum.

Betonggolv inomhus med Variopox Rolcoating, blank finish:

Detta system är lösningsmedelfritt så det luktar inget under målning och härdning. Däremot så är det kritiskt att temperaturen på golv och luft aldrig går under +15 C det första dygnet.
Betongen ska vara ren och torr, om ytan är smutsig tvätta med Double Coat Avfettning och/eller M 4605;
Pensla ut ett lager porfyllande tunn epoxi, Variopox Injektion på golv med porer och defekter i ytan. Om däremot ytan är i gott skick så kan du skicka förbehandlingen;
Häll ut rejält med Variopox Rolcoating på golvet och rolla ut ett tjockt lager, överarbeta inte med rollern. Ju mer färg du häller ut desto enklare är det att ”daska” ut färgen tjockt med rollern. Ju tjockare du målar desto bättre finish. Rolcoating finns som standard i ljusgrå men vi kan blanda den enligt RAL eller NCS.
Tänk på att brukstiden på Variopox är 15-20 min. så väg inte upp mer färg än det du hinner göra av med på den tiden.
Här är en liten kort filmsnutt där jag målar mitt eget garagegolv en sommardag. Grannen gick förbi och jag bad honom hålla kameran, ungefär precis när färgen tog slut och jag skulle blanda mer färg.

Betonggolv inomhus med IJmopox HB Coating, halvblank finish:

Detta system väljer du om temperaturen på golvet undergår +15 C. Nackdelen med detta system är att det är lösningsmedelbaserat och luktar mycket starkt under målning. Fördelen är att färgen är temperatur-okänslig under härdning.
Bertongen ska vara ren och torr, om ytan är smutsig tvätta med Double Coat Avfettning och/eller M 4605;
Torka bort fett och smuts med Double Coat Avfettning och eller M 4605;
Applicera 2 lager IJmopox HB Coating, måla inte för tunnt, 1 lager per dag;
”HB” finns i vit, svart och ljusgrå men går att specialbeställa i önskad RAL-kulör.